Menü

Publikálva máj 31, 2019

középiskolai beiratkozás

középiskolai beiratkozás

 

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket a középiskolai beiratkozásról, melyet már on-line is elindíthatnak.

A beiratkozáskor személyesen is meg kell jelenniük, azonban az on-line bejelentkezés meggyorsítja az ügyintézést.

 

  1. június 1 – június 18-ig az e-Ügyintézés felületén ( https.//eugyintezes.e-kreta.hu )

 

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

  1. A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre.

Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.

 

  1. A szülő az e-Ügyintézés felületen ( https://eugyintezes.e-kreta.hu/ ) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre.

Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová gyermeke felvételt nyert.

Az e-Ügyintézés felületén betöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.

Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő aláírva szeretné a beiratkozáskor magával vinni a dokumentumokat, akkor kinyomtathatja és aláírhatja azokat. A szülőnek nem kötelező ezeket kinyomtatni, az iskolában beiratkozáskor is kitöltheti és aláírhatja azokat.

Amennyiben nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján a rendszer, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahova gyermeke felvételt nyert.

A szülő teendői

Minden tanuló törvényes képviselőjének a megjelenés kötelező, be kell vinni a tanuló általános iskolai bizonyítványát, illetve a helyszínen be kell mutatni az intézmény által kért dokumentumok eredeti példányát.

Az e-ügyintézés nem kötelező, így a szülők megtehetik, hogy hagyományos módon a személyes megjelenéskor töltik ki az adatlapot, illetve az egyéb dokumentumokat.